🇳🇱 🇧🇪 Bestel nu nu onze laatste voorraad aan fikse korting!
🇩🇪 Bestellen Sie jetzt unseren letzten Vorrat zu einem erheblichen Rabatt!
🇫🇷 🇧🇪 Commandez dès maintenant notre dernier stock à un rabais important!


Ons kubbspel

Wij verkopen één type kubbspel: een kwalitatief hoogwaardig spel met mooi (rubber)hout, de juiste afmetingen en alle toebehoren om goed kubb te kunnen spelen.

Wij laten onze kubbspellen zelf maken. Dit geeft ons maximale vrijheid om het spel precies naar onze eigen wensen te produceren. Hieronder leggen we graag uit hoe ons kubbspel eruit ziet en waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt in het productieproces.

Het juiste kubbhout: rubberhout

Rubberhout kubbspel

Al onze kubbspellen zijn gemaakt van rubberhout. Bij kubb gooi je met stokken tegen blokken aan. Dit kan soms best met een flinke klap gaan. Rubberhout is zachter dan veel andere houtsoorten, waardoor het van nature indeukt en niet snel splintert. En minder splinters betekent dat je langer plezier hebt van je kubbspel.

Officiële toernooiafmetingen

Koning van kubbspel

Kubbspellen komen grofweg in twee maten: klein formaat en toernooiformaat. Veel kubbspellen die online en in speelgoedwinkels te koop zijn, vallen in de categorie klein formaat. Deze spellen zijn goedkoper te produceren, waardoor de verkoopprijs ook relatief laag is.

Ons kubbspel is op toernooiformaat. Dit is weliswaar iets duurder in de productie, maar dat is een bewuste keuze. Onze ervaring is dat een klein kubbspel leuk is, maar dat een kubbspel op toernooiformaat uiteindelijk toch verreweg het fijnst is om mee te spelen. De stokken en blokken liggen lekkerder in de hand en het is makkelijker om de blokken stabiel neer te zetten op een oneffen ondergrond.

Bijkomend voordeel: ook op grote toernooien als het Nederlands Kampioenschap, Belgisch Kampioenschap en het WK in Zweden wordt met dit formaat kubbspellen gespeeld. Het NK en BK wordt zelfs gespeeld met kubbspellen van Kubbwinkel. Je oefent dus direct met het juiste materiaal!

Stevige draagtas

Kubbwinkel draagtas

Voordat we met Kubbwinkel begonnen, hadden we al enige jaren ervaring met kubb. Als we een spel kochten, werd het vaak geleverd in een dunne linnen zak. Dit draagt niet zo comfortabel, zeker niet als je bedenkt dat een kubbspel rond de 9 kilo weegt. Wij hebben daarom gekozen voor stevige tassen met draaghendels en een ritssluiting.

Markeerpaaltjes voor hoeken én middenlijn

Kubbwinkel markeerpaaltjes

Veel kubbspellen worden geleverd met vier markeerpaaltjes: voor elke hoek één. Dit zijn er volgens ons twee te weinig. Juist de middenlijn is namelijk erg belangrijk bij kubb, omdat deze bepaalt of een in het veld gegooide kubb geldig is of niet. Onze spellen hebben daarom twee extra paaltjes om de middenlijn mee te markeren.

Meetlint om snel veld uit te zetten

Kubbwinkel meetlint

Een kubbveld is 8 bij 5 meter. Dit kun je uitmeten met voetstappen, maar dat is niet altijd even nauwkeurig. Een meetlint is nauwkeuriger, maar vaak weer te kort om ineens een compleet veld uit te meten.

Om dit probleem te verhelpen hebben wij ons kubbspel uitgerust met een speciaal ontwikkeld driekleurig meetlint. Het rode gedeelte is 4 meter (achterlijn tot middenlijn), rood en geel is 5 meter (de achterlijn) en rood, geel en blauw zijn samen 8 meter (de lengte van het veld). Zo kun je zonder moeite een veld uitzetten met precies de juiste afmetingen.

Duidelijke spelregels

Kubbwinkel spelregels

Een ander punt dat ons opviel bij bestaande kubbspellen, is het ontbreken van duidelijke spelregels. Vaak zijn de meegeleverde regels onduidelijk, onvolledig of zelfs simpelweg onjuist. In andere gevallen ontbreken Nederlandstalige regels geheel. Er zijn wel officiële WK-regels (zie “Kubb” in het menu voor een link), maar die zijn meteen erg uitgebreid en niet zo geschikt om even snel door te lezen als je met een potje kubb bezig bent.

Ons eigen kubbspel hebben we daarom voorzien van goede geïllustreerde spelregels, die je snel op weg helpen om kubb te spelen. We hebben deze regels zelf opgesteld op basis van de WK-regels en onze eigen ervaringen. Al onze spellen zijn voorzien van een in kleur gedrukt exemplaar hiervan.

Alle specificaties op een rij

Kubbwinkel kubbspel compleet

Een kubbspel van Kubbwinkel bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 10 kubbs van 7 × 7 × 15 cm
  • 6 werpstokken met doorsnede 4,4 cm, lengte 30 cm
  • 1 koning van 9 × 9 × 30 cm
  • 6 markeerstokjes voor hoeken en middenlijn
  • Driekleurig meetlint voor speelveld van 8 × 5 m
  • Geïllustreerde spelregels in Nederlands, Duits, Engels en Spaans
  • Stevige draagtas met handvatten en ritssluiting

Overige specificaties:

  • Houtsoort: rubberhout (onbehandeld)
  • Totaalgewicht: circa 9 kilogram

Het kubbspel wordt verzonden met PostNL of DHL in een stevige kartonnen doos.

78,50

64,50Bestellen

gratis bezorgd in Nederland en België!