🇳🇱 🇧🇪 Beste kubbvrienden! Na meer dan 10 jaar stoppen we definitief met de kubbwinkel. We hebben het met veel plezier gedaan maar merken dat we er in deze fase van ons leven (5 kinderen verder) echt geen tijd meer voor hebben. Mocht je nog verlegen zitten om een kwalitatief kubbspel dan is dit je kans om er een te bestellen met een fikse korting!

PS. Heb je zelf zin een kubbwinkel te runnen mag je ons altijd een berichtje sturen!

🇩🇪 Liebe Kubbfreunde! Nach mehr als 10 Jahren beenden wir definitiv unseren Kubb-Shop. Wir haben es mit großer Freude betrieben, aber wir merken, dass wir in dieser Phase unseres Lebens (mittlerweile mit 5 Kindern) wirklich keine Zeit mehr dafür haben. Falls Sie noch auf der Suche nach einem qualitativ hochwertigen Kubbspiel sind, ist dies Ihre Chance, eines zu bestellen mit einem ordentlichen Rabatt!

PS. Wir versenden jetzt auch nach Deutschland!
PPS. Wenn Sie Lust haben, einen Kubb-Shop zu betreiben, können Sie uns jederzeit eine Nachricht schicken!


Wat is kubb?

Geschiedenis

Het spel Kubb is afkomstig uit Zweden. Er wordt gezegd dat dit spel heel vroeger begonnen is tijdens het verzamelen van brandhout. De Zweden bedachten dat ze met die verschillende takken ook een spel konden doen. Zo is het ‘gooien met stokken’ ontstaan.

Benodigdheden

Beginopstelling kubbspel

Kubb is een spel voor buiten en wordt gespeeld op een vlak speelveld van vijf bij acht meter. Er wordt bijna altijd op gras gespeeld maar gravel, beton of sneeuw zou ook kunnen.

Kubb bestaat uit verschillende houten stukken:

  • 1 koning van 9 × 9 × 30 cm
  • 10 kubbs van 7 × 7 × 15 cm
  • 6 werpstokken, doorsnede 4,4 cm, 30 cm lang
  • 6 markeerstokjes voor hoeken en middenlijn

De stukken worden opgesteld zoals hiernaast afgebeeld. De spelers worden verdeeld in twee teams en nemen plaats achter hun eigen basislijn (de lijn waarop de kubbs staan opgesteld).

Spelregels

De bedoeling van het spel is om met de stokken alle kubbs van het andere team om te gooien. Als team A een kubb van team B heeft om gegooid, dan werpt team B deze kubb eerst op de helft van team A. Deze kubb is nu een kubb van team A geworden en team B moet nu eerst proberen ook deze kubb om te gooien. Lukt dit niet, dan mag team A oplopen tot deze kubb en vandaar weer proberen de andere kubbs van team B om te gooien.

Uiteindelijk wint het team dat de koning om gooit.

Meer informatie en uitgebreide spelregels: Kubb op Wikipedia en WK Kubb spelregels (PDF-bestand)

Bij ons kubbspel worden spelregels bijgeleverd in het Nederlands, Engels, Duits en Spaans. Deze spelregels komen overeen met het WK reglement en zijn door ons gecontroleerd op juistheid.

78,50

64,50Bestellen

gratis bezorgd in Nederland en België!