🇳🇱 🇧🇪 Bestel nu nu onze laatste voorraad aan fikse korting!
🇩🇪 Bestellen Sie jetzt unseren letzten Vorrat zu einem erheblichen Rabatt!
🇫🇷 🇧🇪 Commandez dès maintenant notre dernier stock à un rabais important!


Wat is kubb?

Geschiedenis

Het spel Kubb is afkomstig uit Zweden. Er wordt gezegd dat dit spel heel vroeger begonnen is tijdens het verzamelen van brandhout. De Zweden bedachten dat ze met die verschillende takken ook een spel konden doen. Zo is het ‘gooien met stokken’ ontstaan.

Benodigdheden

Beginopstelling kubbspel

Kubb is een spel voor buiten en wordt gespeeld op een vlak speelveld van vijf bij acht meter. Er wordt bijna altijd op gras gespeeld maar gravel, beton of sneeuw zou ook kunnen.

Kubb bestaat uit verschillende houten stukken:

  • 1 koning van 9 × 9 × 30 cm
  • 10 kubbs van 7 × 7 × 15 cm
  • 6 werpstokken, doorsnede 4,4 cm, 30 cm lang
  • 6 markeerstokjes voor hoeken en middenlijn

De stukken worden opgesteld zoals hiernaast afgebeeld. De spelers worden verdeeld in twee teams en nemen plaats achter hun eigen basislijn (de lijn waarop de kubbs staan opgesteld).

Spelregels

De bedoeling van het spel is om met de stokken alle kubbs van het andere team om te gooien. Als team A een kubb van team B heeft om gegooid, dan werpt team B deze kubb eerst op de helft van team A. Deze kubb is nu een kubb van team A geworden en team B moet nu eerst proberen ook deze kubb om te gooien. Lukt dit niet, dan mag team A oplopen tot deze kubb en vandaar weer proberen de andere kubbs van team B om te gooien.

Uiteindelijk wint het team dat de koning om gooit.

Meer informatie en uitgebreide spelregels: Kubb op Wikipedia en WK Kubb spelregels (PDF-bestand)

Bij ons kubbspel worden spelregels bijgeleverd in het Nederlands, Engels, Duits en Spaans. Deze spelregels komen overeen met het WK reglement en zijn door ons gecontroleerd op juistheid.

78,50

64,50Bestellen

gratis bezorgd in Nederland en België!